De toekomst van bedrijven met een grote vloot voertuigen…

Ik ben nogal een fan van “grave bakken”. Ik heb het dan niet alleen over de Bugatti Veyron of de Black Snake, maar ook grote industriële voertuigen zoals grote kranen, bobcats, vrachtwagens en nog zoveel meer. De bedrijven met een grote vloot van dit soort zaken heeft vaak echt wel nood aan een hoop mensen die deze constant monitoren en tracken, en de laatste jaren is op dat vlak een enorm grote inhaalbeweging gemaakt door bedrijven die gebruik maken van GPS tracking om bedrijfsvoertuigen op te volgen.

Wij gebruiken bij ons daarvoor het heel knappe vlootbeheer systeem van Suivo. Ze hebben een systeem waarin zowel bedrijfswagens, vrachtwagens en industriële voertuigen kunnen worden opgevolgd via een centraal systeem – en waarin ook de tijdsschema’s en planningen van al deze zaken mee geïntegreerd zitten. Het is een systeem waarmee we al even werken en waar je eigenlijk heel snel heel wat efficiëntiewinsten kan boeken. Het is namelijk een stuk makkelijker voor zowel planning als dispatching om zich bezig te houden met boeiende zaken dan om constant papieren te gaan checken en aan de telefoon te hangen met chauffeurs…

Het filmpje hieronder komt niet van bij ons maar stond op de site van Suivo en vond ik wel een heel mooi voorbeeld van de impact van wat ze doen. Als “fan” van hun systeem dacht ik: ik zet het ook eventjes hier!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.