De horeca gaat terug open in België: hoe kan jij je favoriete restaurant ondersteunen?

Eén van de branches die de volle kracht van de impact van het coronavirus heeft gevoeld, is de horeca wel. Toen de eerste lockdown werd aangekondigd, denken we niet dat iemand verwachtte dat er al die maanden later nog beperkingen zouden gelden.

restaurant steunen horecaHoewel de richtlijnen natuurlijk zijn versoepeld en we nu weer in restaurants mogen eten, hebben er enorme verschuivingen plaatsgevonden in de manier waarop horecabedrijven moeten werken. Door sociale afstand te nemen, kunnen in de meeste gevallen minder tafels worden gevuld. En hoewel zoveel restaurants alles in het werk hebben gesteld om ervoor te zorgen dat hun ruimte een veilige haven is voor gasten, zullen er natuurlijk ook mensen zijn die nerveus zijn om uit eten te gaan tijdens een pandemie. Dus of je nu graag uit eten gaat of liever je lokale favoriete restaurant ondersteunt vanuit het comfort van je bank, er zijn veel manieren waarop we allemaal een handje kunnen helpen en de plaatsen kunnen ondersteunen die ons allemaal zoveel plezier hebben bezorgd door de jaren heen (omdat niets meer geluk brengt dan een pizza delen met vrienden).

Schrijf een recensie

Als iedereen die dit leest een recensie zou toevoegen van ergens waar ze hebben gegeten en genoten, zou de algehele impact fantastisch zijn. Je deelt niet alleen je voorkennis over waar je in je omgeving kunt eten, je zou het restaurant en zijn medewerkers ook een mooie morele boost geven.

Like en deel hun posts

Of het nu gaat om een ​​favoriet gerecht, een nieuw menu of gewoon een algemene oproep, interactie met sociale berichten van je plaatselijke restaurant kan hun publiek aanzienlijk vergroten. Als het je geen cent kost, kun je een beetje solidariteit tonen met de horeca.

Post die foodie foto

Ben je naar je favoriete restaurant geweest voor het avondeten en vergeet je de foto te plaatsen? Plaats hem nu en tag het restaurant. Vrienden en volgers willen misschien in jouw voetsporen treden om daar ook eens uit eten te gaan.

Post die foodie foto

Koop een cadeaubon

Als je je plaatselijke restaurant wilt steunen, maar je je zorgen maakt over het feit dat je je dan in een drukke ruimte bevindt, kan het kopen van een cadeaubon om later te gebruiken een echte hulp zijn. De meeste restaurants laten hun cadeaubonnen tot zes maanden na aankoop inwisselen en sommige restaurants hebben deze periode zelfs verlengd vanwege de coronacrisis. Wil je je ontvanger zelf laten kiezen en geen vervaldatum? Maak dan zelf een dinerbon voor je vrienden!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Als je je steun naar een hoger niveau wilt tillen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Waarschijnlijk merk je zelfs dat je als eerste op de hoogte bent van speciale evenementen, kortingen en nieuwe menu’s wanneer ze zich voordoen.

Wees vriendelijk

Of het nu gaat om wat liefde op sociale media of gewoon een extra bedankje in een restaurant de volgende keer dat je uit eten gaat, een paar vriendelijke woorden kunnen een lange weg gaan. Waarom zou je niet wat extra moeite doen?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.