Last van mieren in huis? Deze drie tips kunnen je helpen!

Klein, maar met een grote kracht om bewoners te ergeren, kunnen mieren op elk moment in jouw huis verschijnen. Niemand is gevrijwaard van een miereninvasie, dus is het belangrijk te weten hoe te handelen in het geval dit in jouw huis gebeurt. In dit artikel presenteren wij enkele eenvoudige oplossingen die je kunnen helpen van deze vervelende insecten af te komen. Bekijk ze!

Waarom mieren worden aangetrokken tot jouw huis

mierenVoordat we bespreken hoe je mieren kunt elimineren, moet je begrijpen dat ze alleen in je huis verschijnen als ze de aanwezigheid van voedsel en water opmerken. Daarom is het eerste wat je moet doen het elimineren van elke voedselbron die deze insecten kan aantrekken.

Het is ook goed te beseffen dat mieren zeer georganiseerd zijn en in teams werken. De mieren die in jouw huis verschijnen zijn slechts een deel van het probleem. Je kunt er zeker van zijn dat er nog honderden in de mierenhoop zitten die heel dicht bij je moeten zijn. En dat is waarom ze terugkomen. Daarom is het belangrijk om het pad te vinden dat naar de mierenhoop leidt.

Tenslotte, begrijp dat stadsmieren alles eten (absoluut). Zij voeden zich met zoetigheden, maar ook met vet, vlees, voedsel in het algemeen zoals rijst, noedels, bonen, drankresten en zelfs kleine dode dieren. Met andere woorden, voordat je de strijd met de mieren in huis aangaat, moet je ervoor zorgen dat jouw huis schoon en ontsmet is.

Hoe op natuurlijke wijze van mieren af te komen

Waar mogelijk is het raadzaam te kiezen voor zelfgemaakte en natuurlijke recepten, aangezien chemische producten giftig kunnen zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu. Daarom hebben wij hieronder, de beste huis oplossingen om te eindigen met mieren. Bekijk ze!

1. Water met afwasmiddel

Het eerste recept op de lijst is heel gemakkelijk te maken en vereist slechts twee ingrediënten: water en neutraal wasmiddel. Je hebt ook een spuitfles nodig.

Voeg gelijke delen water en afwasmiddel toe aan de spuitfles en meng het goed. Dan spuit je dit mengsel op de mieren. Maar hier is het de moeite waard een belangrijk detail te vermelden: het mengsel doodt alleen de mieren die zich ter plaatse bevinden, niet de mierenhoop bereiken. Het is dus belangrijk dat je uitzoekt waar ze zich bevinden en de oplossing direct ter plaatse aanbrengt, zodat de hele kolonie wordt uitgeroeid.

2. Azijn

Azijn, een andere grote bondgenoot van huisformules, is ook uitstekend in het bestrijden van mieren. Het gebruik is heel eenvoudig: meng gewoon gelijke delen water en witte azijn en doe het mengsel in een spuitbus. Breng dit mengsel vervolgens rechtstreeks aan op de mieren, op hun weg en in het mierennest.

Het zure aroma van de azijn zal de mieren van de plaats verjagen, evenals andere kleine insecten. Bovendien is de oplossing geschikt om geurtjes in huis te bestrijden. Het is de moeite waard in deze oplossing te investeren. Een andere optie is appelcider gebruiken als je geen azijn in huis hebt, maar dit is iets zoeter wat dus minder goed werkt.

3. Kruidnagel

Kruidnagel kan gebruikt worden als een natuurlijk afweermiddel tegen mieren. De reden waarom deze tip werkt is vergelijkbaar met de vorige, namelijk dat hij verband houdt met de geur.

Mieren kunnen de geur van het kruid niet verdragen en zullen vertrekken. Gebruik kruidnagels in de suikerpot en strooi nog wat kruidnagels in meubels en apparaten, zoals de oven en de magnetron. In een korte tijd zullen de mieren de plaats verlaten.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.