Meer bewegen: drie praktische tips voor elke dag

Bewegen is gezond. Het is een waarheid als een koe die door iedereen gekend is. Dat betekent echter nog niet dat iedereen ook genoeg beweegt of dat het zo gemakkelijk is. De stress van het werk eist vaak zijn tol en dan moet je thuis nog voor eten zorgen, de kinderen verzorgen en tijd vinden om te ontspannen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de meeste mensen te weinig bewegen. Nochtans loop je minder kans op een hele resem hart- en vaatziektes als je voldoende beweegt. Nochtans heeft voldoende bewegen niets dan positieve effecten op jouw levenskwaliteit. Maar hoe pak je dat nu concreet aan? Hier zijn alvast drie tips!

fietsen naar het werkGa van productief naar superproductief

Als volwassene heb je altijd wel iets aan de hand. Er ligt nog wat werk dat je gedaan moet krijgen. Je moet nog een telefoontje plegen of een mailtje sturen of je hebt nog enkele sociale verplichtingen. Een gouden tip is dan ook om deze productieve momentjes te combineren met lichaamsbeweging. Koop een stapband om thuis te installeren als je toch nog even moet werken. Pleeg dat telefoontje van je terwijl je gaat wandelen of stel het gaan wandelen met de honden simpelweg niet uit. Is er een vriend of vriendin die je al lang niet meer hebt gezien? Spreek lekker af om samen en workout te gaan doen en erna wat bij te kletsen. Ook de trip naar het werk is een ideaal moment om beweging in te lassen. Te voet of al fietsend naar het werk en weer terug geeft je bovendien een momentje om even de stress van de dag los te laten of te ontspannen voor je eraan begint.

sporthorloge jongedameMeet je beweging

Meten is weten en voor heel wat mensen is meten ook extra motivatie. Een stappenteller is niet voor niets zo geweldig populair. Bovendien kan je door jouw beweging te meten en in cijfers te gieten ook jouw vooruitgang zien en niks werkt motiverender dan dat. Om die reden is een sporthorloge een essential voor iedereen die zichzelf wilt dwingen om vaker en beter te gaan bewegen. Niet alleen krijg je zo een inzicht in hoeveel je beweegt, maar ook in hoe lang, hoe snel en wat het met jouw lichaam doet. Je hebt tegenwoordig zelfs sporthorloges met hartslagmeters zodat je na het sporten ook nog eens de intensiteit van je van je training op je pc of smartphone kan bekijken!

Ga voor de juiste mindset

De juiste mindset is misschien wel het belangrijkste in de stap naar meer bewegen. Het draait om er een sport of spel van te maken om overal extra beweging in te zien. Stel eens voor om koffie voor de collega’s te gaan halen. Komt je trein niet? Stap dan eens door het station in plaats van op het perron te staan wachten. Laat die drinkbeker op de quiz links liggen en boek een actieve uitstap. Neem niet de lift, maar kies ervoor om de trap te nemen. Als je dit vaak genoeg doet wordt het een mindset en een gewoonte. En als je dat bereikt hebt is bewegen niet moeilijk, maar een tweede natuur!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.